Skip to content

Brundle: ‘Red Bull heeft mogelijk nieuw bewijs voor protest tegen Hamilton’

Brundle: ‘Red Bull heeft mogelijk nieuw bewijs voor protest tegen Hamilton’

https://ift.tt/2V3kSwl

Sky Sports-commentator Martin Brundle claimt dat Red Bull data heeft waaruit blijkt dat Lewis Hamilton de bocht nooit had gehaald toen hij zijn aanvaring in Copse had met Max Verstappen. Het team van Verstappen kan dit mogelijk gebruiken om protest aan te tekenen tegen de in haar ogen te milde tijdstraf van tien tellen van Hamilton.

Dat schrijft Brundle in zijn column op Sky Sports’ website. “Er is mij verteld dat Red Bull data heeft dat Lewis significant sneller Copse in dook dan wanneer dan ook. Hij zou de bocht daarom nooit gehaald hebben, in elk geval niet zonder wijd te gaan en onvermijdelijk tot botsing te komen met Max.”

Podcast: ‘Juich voor Verstappen of juich voor Hamilton, maar heb respect voor de ander’

“Deze data zal vermoedelijk publiek gemaakt worden en als Red Bull meent zo nieuw bewijs te hebben, zou het goed kunnen dat ze in beroep gaan bij de FIA”, vervolgt Brundle. De term ‘nieuw bewijs’ is hierbij essentieel: in principe kan er immers geen beroep worden aangetekend als een tijdstraf is uitgedeeld, tenzij er inderdaad nieuw bewijs is.

Dinsdag bracht het Oostenrijkse Kronen Zeitung, op basis van uitspraken van Red Bull-topman Helmut Marko, ook naar buiten dat het team een advocaat in de arm heeft genomen om vervolgstappen te evalueren. FORMULE 1 Magazine heeft dit nagevraagd bij Red Bull Racing, maar het team kon hier nog geen reactie op geven.

Lees ook: Ecclestone over tijdstraf Hamilton: ‘Straf paste niet bij de misdaad’

F1

via Formule1.nl https://www.formule1.nl

July 21, 2021 at 09:05AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: